ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Декларация за поверителност и защита на личните данни

Ние, БИЖУТА АРЛЕКИНО зачитаме Вашите лични данни и с настоящата „Декларация за поверителност и защита на личните данни“ Ви информираме как тази информация се използва от нас. Вие ни гласувате доверие, използвайки www.bijuta.arlekino.bg и ние ценим гласуваното доверие, затова поставяме на първо място защитата на личните данни, които ни предоставяте.

Този документ описва начина, по който ние използваме и обработваме Вашите лични данни, по възможно най-четим, достъпен и ясен начин. В допълнение, той ви дава информация как да се свържете с нас, в случай, че имате въпроси относно Вашите лични данни. Ние ще бъдем изключително доволни да сме Ви от помощ.

Всеки път, когато използвате www.bijuta.arlekino.bg, ще бъдете обвързани с настоящата политика за поверителност, и всеки път, когато използвате уебсайта, трябва да преглеждате този текст, за да бъдете сигурни, че сте съгласни с него. Ако не сте съгласни с него, моля не използвайте този сайт.

Основните принципи на нашата политика за поверителност са следните:

Ние, БИЖУТА АРЛЕКИНО ще използваме Вашата лична информация, за да можем да Ви предоставяме продуктите/услугите, които сте заявили от нас.
Ще споделяме Ваши данни с други компании, само ако това е необходимо, за да Ви предоставим продуктите/услугите (например, за да доставим Вашата поръчка ще трябва да споделим контактно лице, адрес, телефон с куриерската фирма). Споделяме минимално количество информация за съответната цел. Тези компании, с които споделяме информацията Ви, не могат да я използват, продават и предоставят на трети страни.
Няма да споделяме и/или продаваме Вашата информация на никого по никаква причина.
Ще ви изпращаме информация за нашите продукти и/или услуги, само ако сте ни предоставили Вашето разрешение чрез съгласие.

I. ИНФОРМАЦИЯ

1. АДМИНИСТРАТОР НА ЛИЧНИ ДАННИ

Наименование на Доставчика: „АРЛЕКИНО СТИЛ” ООД
Управител:  Георги Петров
Данни за контакт:
България, гр. София, жк. Света Тройца, бл.303Б, ет. 9
мобилен телефон: +359 878 79 79 71
и-мейл: bijuta@arlekino.bg
уеб сайт: www.bijuta.arlekino.bg
Вписване в публични регистри: ЕИК 205412629

2. НАДЗОРЕН ОРГАН

Комисия за защита на личните данни
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт:www.cpdp.bg

3. ЦЕЛИ, ПОЛУЧАВАНЕ, ОБРАБОТКА, ПРЕДОСТАВЯНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ние, БИЖУТА АРЛЕКИНО  бихме искали да знаете, че събираме и използваме лична информация (име, адрес, телефон, и-мейл и т.н.), за да разберем по-добре Вашите нужди и интереси и да Ви обслужваме по-качествено. Използваме тази информация, за да комуникираме с Вас относно продукти, промоции и оферти; за доставка на продукти; за обработка на плащания; за уточняване на детайли по Ваши инструкции към нас. В допълнение към информацията, която Вие ни предоставите чрез регистрация в нашата платформа, ние може също така да събираме информация по време на Вашето посещение на нашия сайт чрез инструменти за автоматично събиране на информация, които включват бисквитки, връзки, страници и други често ползвани инструменти за събиране на информация. Информацията, която събираме ни помага да направим Вашето посещение по-последователно и персонализирано.

Личните данни, които ни предоставяте, ще бъдат обработвани и съхранявани във файл под отговорността на БИЖУТА АРЛЕКИНО за целите на:
– Изпълнението и прилагането на договора за покупка и продажба на продуктите/услугите, които сте закупили;
– Изпълняването на Вашите заявки;
– В случай, че ни предоставите лични данни на трета страна, ще бъдете отговорни, че сте ги информирали за използването на техните лични данни, както и че сте получили съответното изрично съгласие за тази информация, която се предоставя за обяснени по-горе цели. В случай, че сте закупили продукт или ваучер за подарък, личните данни на третата страна, предоставени от Вас, ще се използват за следните цели:
– Управлението на доставката и/или проверка на правилното получаване на съответния продукт;
– Отговаряне на всяко запитване или предложение, което Вие или трето лице може да имате;
– В случай че имате ваучер подарък или сте получили подарък чрез списъка за подаръци и желаете да върнете стоката, свързана с него чрез уебсайта, ще използваме личните данни, предоставени от вас във формуляра за връщане само за: (а) управление на искането и обработката на връщането на стоки;
(б) изпълняването на всички искания, свързани с ваучера за подарък или връщането на стоките, което сте заявили;
(в)потвърждаване на приемането на връщането и след това, въстановяване на сумата, по начина по който е била платена.

Идентифицирането на Вас като потребител с цел възпроизвеждане на изявлението Ви за направена поръчка, получаване на бюлетин, рекламация, право на отказ и др. се извършва чрез съхранените на сървъра на сайта www.bijuta.arlekino.bg  и/или съхранение на IP адреса на потребителя, съхранение на и-мейл съобщенията, запис на телефонните обаждания, както и всяка друга лична информация, необходима за идентифицирането Ви. Данните се съхраняват допълнително в резервно копие на сайта, което се синхронизира с едноседмично закъснение.

БИЖУТА АРЛЕКИНО  ще споделя Ваши данни с други компании, само ако това е необходимо, за да Ви доставим продуктите/услугите (например, за да доставим Вашата поръчка ще трябва да споделим контактно лице, адрес, телефон с куриерската фирма). Споделяме минимално количество информация за съответната цел. Тези компании, с които споделяме информацията Ви, не могат да я продават и предоставят на трети страни.

Ние, в БИЖУТА АРЛЕКИНО може да разкриваме тази информация на компании-трети страни, обработващи информация, на центрове за изпълнение, на финансови институции или на други доставчици трети страни, предоставящи услуги, които подпомагат нашите бизнес дейности (като разследвания за измами, събиране на дължими суми, свързани програми и програми за възнаграждения, доставчици на технологични услуги, управление на финансовите транзакции, логистични услуги, транспорт, управление на поръчките и обслужване на клиенти, и/или анализ на транзакциите, направени през сайта, за да предоставим на потребителите си достатъчни гаранции при транзакции по закупуване и т.н.), или доколкото е необходимо, за да обработим Вашите поръчки. Чрез предоставяне на информация в този уебсайт или по друг начин на нас, Вие изрично ни разрешавате да разкрием и обработваме Вашите данни както е описано в настоящата „Декларация за поверителност и защита на личните данни“. Вашето съгласие за този достъп/оповестяване включва случаите, в които за ефективността на предоставянето на услугите, доставчиците могат да бъдат разположени и извън България, в Европа, в Съединените американски щати или други страни или територии извън Европейското икономическо пространство.

За да функционира правилно уебсайта  www.bijuta.arlekino.bg   и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти и Вашето преживяване, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на уебстраницата без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Analytics, Google Webmaster tools, Google AdWords, Facebook. В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

С настоящото Ви уведомяваме, че като се регистрирате и ни предоставите информация чрез уебсайта  www.bijuta.arlekino.bg , Вие изрично ни давате разрешение да разкриваме и/или прехвърляме тези данни.

5. ВАШИЯТ ПРОФИЛ

БИЖУТА АРЛЕКИНО препоръчва да съхранявате данните за потребителското име и парола, с които влизате в онлайн магазина  www.bijuta.arlekino.bg , за да се избегне неоторизиран достъп чрез потребителския Ви акаунт. Когато сме Ви предоставили (или когато Вие сте избрали) парола, която Ви дава достъп до определени части на нашия онлайн магазин, Вие сте отговорни за съхраняването на конфиденциалността на тази паролa. Молим Ви да не споделяйте паролата с никого. Вие (само и изключително) носите пълна отговорност за споделянето на Вашите данни с трети страни.

Чрез използване на нашия онлайн магазин, потребителите и клиентите се съгласяват да вземат всички необходими мерки за сигурността на данните, посочени в профила пред трети лица. Ако имате съмнения за неоторизиран достъп или злоупотреба с вашия акаунт, Ви препоръчваме да се свържете незабавно с нас за асистиране на указаните контакти в I. 1. БИЖУТА АРЛЕКИНО си запазва правото да откаже достъп до онлайн магазина, да закрие акаунт или да анулира поръчки, включително потвърдени поръчки, ако открие некоректно използване на данни (злоупотреба) от страна на потребителя/нарушителя.

БИЖУТА АРЛЕКИНО няма да изисква от Вас да разкривате своята парола. БИЖУТА АРЛЕКИНО няма да изисква при обаждане по телефона с цел потвърждане на Вашата поръчка да ни предоставяте лични данни за банкова сметка, както и за кредитни карти. Всяко подобно обаждане или съобщение по имейл трябва да бъде игнорирано. Ако попаднете в подобна ситуация, моля незабавно да се свържете с нас на указаните в I.1. начини за контакт.

6. КОНФИДЕНЦИАЛОСТ

Ние, в  разбираме колко е важна конфиденциалността на Вашите данни. Държим на сигурността на нашите потребители и сме осигурили всички технически средства за опазване на личната Ви информация.

БИЖУТА АРЛЕКИНО гарантира на своите потребители конфиденциалността на предоставената информация и защита на личните им данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в Общите условия, публикувани на  www.bijuta.arlekino.bg.  БИЖУТА АРЛЕКИНО защитава личните данни на потребителя, станали му известни при попълване на електронната форма за регистрация и/или извършване на заявление за поръчка, като това задължение отпада в случай, че потребителят е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на публикувани Общи условия, БИЖУТА АРЛЕКИНО може да използва личните данни на потребителя единствено и само за целите, предвидени в тях. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство и приложимите международни актове.
БИЖУТА АРЛЕКИНО  се задължава да не разкрива никакви лични данни за потребителя на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на потребителя, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация.

БИЖУТА АРЛЕКИНО  събира и пази информацията, която потребителят е предоставил по време на неговата регистрация във  www.bijuta.arlekino.bg . Информацията, събрана от БИЖУТА АРЛЕКИНО  при използването на онлайн платформата се използва само за посочените цели и в съответствие с приложимото право. БИЖУТА АРЛЕКИНО  няма да предоставя информация на трети лица без изричното съгласие на потребителя. БИЖУТА АРЛЕКИНО  се стреми да обезпечи сигурността на данните за потребителя, така че трети лица да нямат достъп до тази информация. Въпреки че се полагат големи усилия да се предотврати достъпът на трети лица, не може да се търси отговорност от БИЖУТА АРЛЕКИНО, ако информацията е получена от трети лица в нарушение на закона. БИЖУТА АРЛЕКИНО  не отдава, продава или по друг начин разпространява лични данни на потребителя на трети страни по никакъв повод, освен когато това е наложено по силата на закон или съдебна заповед.

БИЖУТА АРЛЕКИНО се задължава да спазва стриктно разпоредбите на ЗЗЛД и Общия регламент относно защитата на личните данни и да въведе подходящите технически и организационни мерки, за да опазим Вашата сигурност.

БИЖУТА АРЛЕКИНО  се задължава да не преотстъпва, предава, продава или разпространява предоставените от Вас лични данни по какъвто и да е начин, освен в случаите, описани в настоящата “Декларация за поверителност и защита на личните данни“.

БИЖУТА АРЛЕКИНО  се задължава да не предоставя информация на трети лица без изричното съгласие на клиента, както и да обезпечи по всички възможни начини сигурността и неприкосновеността на подадената информация.

БИЖУТА АРЛЕКИНО  не носи никаква отговорност, ако трети лица умишлено използват лична информация, свързана по някакъв начин с Вас и това противоречи на законовите норми и разпоредби.

БИЖУТА АРЛЕКИНО  като администратор на лични данни, се задължава да поддържа личната Ви информация като поверителна и да гарантира упражняването на Вашите права на достъп, коригиране, заличаване и възражение, чрез изпращане на писмо до посочения по-горе адрес или по имейл на bijuta@arlekino.bg  , на вниманието на Мария Пенева (Длъжностното лице по Защита на данните). В случай, че решите да упражните тези права и Вашият имейл се появява като част от личните данни, които сте ни предоставили, ще бъдем благодарни, ако бихте могли да споменете това специфично обстоятелство, като посочите имейл адреса, чрез който се упражнява правото на достъп, коригиране, заличаване и възражение.

II. СЪГЛАСИЕ И БИСКВИТКИ

Вашето решение да предоставяте лична информация е доброволно, свободно изразено, кокретно за категория лични данни, информирано – дадено на основата на пълна, точна и лесно разбираема информация, недвусмислено и чрез изрично изявление. Въпреки това, ако не предоставите исканата информация, ние може да не успеем да постигнем целите, очертани в настоящата Декларация за поверителност.

С настоящото Вие гарантирате, че предоставените лични данни са верни и точни и се задължавате да ни уведомявате за всяка промяна или тяхно изменение. Всякаква загуба или щети, причинени на уебсайта или на лицето, отговорно за уебсайта или на всяко трето лице чрез предоставянето на погрешна, неточна или непълна информация в регистрационния формуляр, ще е изключителна отговорност на Потребителя.

Потребителят има право да оттегли своето съгласие по всяко време, във всеки един момент или като изпрати своето желание за оттегляне на съгласие по имейл на bijuta@arlekino.bg  на вниманието на Мария пенева (Длъжностното лице по Защита на данните) и тема на съобщението: Оттегляне на съгласие за обработка на лични данни.

БИЖУТА АРЛЕКИНО  не предлага продукти/услуги на деца под 14 и не следва да изисква съгласие, респ. потвърждение от носещия родителска отговорност за детето.

В този уебсайт използваме бисквитки (cookies), които са малки текстови файлове с информация за Вашата навигация в него, чиято основна цел е да се подобри Вашия опит в уебсайта. Бисквитките се запазват за седем дни от Интернет страницата върху твърдия диск на компютъра на потребителя, на неговия телефон, таблет и друго използвано устройство и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други. Тези действия на БИЖУТА АРЛЕКИНО  се извършват с цел подобряване на услугите и осъществяване на търговската дейност в полза на потребителя.

Ако предпочитате да избегнете използването на бисквитки на  www.bijuta.arlekino.bg, като вземете предвид описаните по-горе ползи, първо трябва да забраните използването на бисквитки в браузъра си, след което да изтриете свързани с този сайт бисквитки, запаметени в браузъра. Можете да използвате тази опция за предотвратяване на използването на бисквитки по всяко време.

Можете да ограничите, блокирате или изтриете бисквитки от този уебсайт по всяко време чрез промяна на конфигурацията на Вашия браузър. Въпреки че настройките са различни във всеки браузър, бисквитките обикновено се конфигурират в “Предпочитания” или менюто “Инструменти”. За повече подробности относно конфигурирането на бисквитки в браузъра, вижте в менюто “Помощ” в самия браузър.

III. ДОСТЪПНОСТ И ПРЕНОСИМОСТ

Вие имате право винаги да преглеждате личната информация, която съхраняваме за Вас. Може да поискате преглеждане на Вашите лични данни чрез имейл до нас на посочения по-долу имейл адрес. Моля, напишете имейл до bijuta@arlekino.bg , на вниманието на Мария Пенева (Длъжностното лице по Защита на данните) и тема на съобщението: „Заявка за лична информация”, за да ускорите процеса.

Изпращайки запитване или поръчка вие трябва изрично да се съгласите да използваме вашите данни за връзка с вас и включването ви в нашата база данни. С изключение на упоменатите по-долу случаи, ние не предоставяме дадените от Вас лични данни. Изключенията са следните:
Куриерските фирми, с които работим. Те са задължени да спазват правилото за поверителност.

В случай че смятате личната информация, която имаме за Вас за невалидна, ако смятате, че вече не сме оторизирани да използваме личната Ви информация или имате други въпроси относно това как е използвана личната Ви информация, или въпроси, свързани с тази „ Декларация за поверителност и защита на личните данни“, като изпратете имейл до bijuta@arlekino.bg , на вниманието на Мария Пенева (Длъжностното лице по Защита на данните) и тема на съобщението: „Въпрос относно лична информация“. Ние ще обработим Вашата заявка, в съответствие с приложимите закони за защита на личните данни в България. Можете да изтриете своя потребителски профил по всяко време, като ни пишете на bijuta@arlekino.bg  , на вниманието на Мария Пенева (Длъжностното лице по Защита на данните) и тема на съобщението: „Изтриване на профил“.
Имате възможност за триене на вашите данни през линка, достъпен от вашия профил с данни

При споделяне на данни с трети страни, в случаите описани в настоящата „Декларация за поверителност и защита на личните данни“, Вие ни предоставяте правото на преносимост на данните при обработка на основание съгласие или договор с третите страни. Третите страни, доставчици на услуги са обвързани от конфиденциални правила и не е позволено да използват вашите лични данни за други цели.

IV. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

В съответствие с европейските закони за защита на личните данни, ние спазваме необходимите процедури, за да предотвратим неупълномощен достъп до и неправилното използване на лични данни. Ние използваме съответните бизнес системи и процедури, за да защитаваме и осигурим безопасността на личните данни, които ни предоставяте. Ние също така използваме процедури по осигуряване сигурността и технически и физически забрани за достъп и употреба на лични данни на нашите сървъри. Само оторизиран персонал има достъп до лични данни, за целите на тяхната работа.

В случай на нарушение на сигурността на личните данни БИЖУТА АРЛЕКИНО  има определено длъжностно лице: Мария Пенева за реакция при нарушение на сигурността на личните данни, който има задължение своевременно да уведоми КЗЛД в срок до 72 часа от узнаването за нарушението.

V. ИЗТРИВАНЕ НА ДАННИ или „ПРАВОТО ДА БЪДЕШ ЗАБРАВЕН“

Правото на изтриване (или “правото да бъдеш забравен”) дава възможност, когато потребителят на данни не желае данните му да бъдат обработвани и не съществуват законни основания за тяхното съхранение, да поиска те да бъдат заличени при едно от следните основания:

• личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
• субектът на данните оттегля своето съгласие, върху което се основава обработването на данните;
• субектът на данни възразява срещу обработването и няма преимуществено законово основание за продължаване на обработването;
• личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
• личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение;

VI. МАРКЕТИНГ

Бихме искали да се свържем с Вас, по пощата, по имейл и текстово съобщение, относно продуктите и услугите, които ние и избрани партньори предоставят и мислим, че ще ви заинтересуват, и да Ви информираме за съответните оферти и новини. Ние ще направим това само ако сте ни дали разрешение (трябва да ни кажете дали искате да получите тази информация, като се обонирате в процеса на регистрация и се съгласите с настоящящата „Декларация за поверителнсот и защита на личните данни“). Ако вече не искате да получавате маркетингова информация по определен начин, можете да промените решението си по всяко време, като изпратите и-мейл до bijuta@arlekino.bg , на вниманието на Мария Пенева (Длъжностното лице по Защита на данните) и тема на съобщението: Не желая на получавам маркетингова информация. Можете също така да се отпишете от получаването на имейли, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в края на всеки имейл, който ви изпращаме.

VII. ЗАЩИТА НА ЧУВСТВИТЕЛНИ ДАННИ
БИЖУТА АРЛЕКИНО  не събира, не обработва и не съхранява чувствителни лични данни, като информация за здравето, расата, сексуалната ориентация, религията и политческите убеждения на потребителите.

VIII. ВЛИЗАНЕ В СИЛА И ИЗМЕНЕНИЯ

Настоящата „Декларация за поверителност и защита на личните данни“ влиза в сила на 25.05.2018 г. Настоящата „Декларация за поверителност и защита на личните данни“ и може да бъде изменяна едностранно от БИЖУТА АРЛЕКИНО  по негово усмотрение по всяко време или с цел изпълнение на изискванията на действащото законодателство. Всеки път, когато използвате  www.bijuta.arl ekino.bg , ще бъдете обвързани с настоящата „Декларация за поверителност и защита на личните данни“, и всеки път, когато използвате уебсайта, трябва да преглеждате този текст, за да бъдете сигурни, че сте съгласни с него. Ако не сте съгласни с него, моля не използвайте този сайт.

Последна актуализация на „Декларация за поверителност и защита на личните данни“: 01.11.2018 г.

Желаем Ви приятно пазаруване!

С уважение,

БИЖУТА АРЛЕКИНО